Kieletär Inari järjestää vielä kolmannenkin Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvan tilaisuuden Pedar Jalvista ja hänen teksteistään kootusta Lumihiutaleita ja pieniä pakinoita -kirjasta. Se pidetään Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osastolla maanantaina 4.12.2017 klo 18 alkaen. Tervetuloa kuuntelemaan Vuokko Hirvosta ja Kaija Anttosta: saat tietää, miten saamelaiskirjallisuuden pioneeri Pedar Jalvi sivisti suomalaisia niihin aikoihin kun Suomi alkoi itsenäistyä ja miten hänestä kasvoi ensimmäinen saameksi julkaissut kirjailija.

Tilaisuudesta ei tarvitse pulittaa senttiäkään, mutta sen sijaan voit katsella ja ihastella paitsi uutta Jalvi-kirjaa myös Kielettären muita kirjoja.

 

———————————————————-

Pedar Jalvin teksteistä koottu Lumihiutaleita ja pieniä pakinoita on nyt ilmestynyt. Me tekijät eli saamelaiskirjallisuuden professori Vuokko Hirvonen ja minä, Kaija Anttonen, kerromme Pedar Jalvista ja uutuuskirjasta 20.11. klo 18 Utsjoen kirjastossa ja 28.11. klo 17 Inarissa, Saamelaismuseo Siidassa. Tilaisuudet ovat osa Suomi 100 ‑ohjelmaa.

Tervetuloa kuuntelemaan miten saamelaiskirjallisuus sai Suomessa alkunsa ja millaista oli suomentaa ja toimittaa kirjaa, jonka tekstit ovat sadan vuoden takaa, ajalta jolloin Suomi alkoi juuri itsenäistyä.

Jos haluat kuunnella tarinointia kirjasta saameksi, YLE Sápmi tarttui jo aiheeseen. Alkaa kohdasta 37:35.

Pedar Jalvista radiossa

kieletär vi kehys    Lumihiutaleita ja pieniä pakinoita    Suomi100_logo

 

 

—————————————————-

Terkkuja Sopperosta -kirja on lähtenyt menemään kirjastoihin ja kirjakauppoihin. Ja saameksi pääsin puhumaan kirjan suomentamisesta Saamen radioiden pohjoismaisessa aamulähetyksessä tänään perjantaina 3.11. Alkaa kohdasta 1.37.20.

Terkkuja Sopperosta: saameksi radiossa

—————————————————

Lapin Kansa kirjoitti Terkkuja Sopperosta -kirjasta 30.10.2017:

Soppero-sarja

—————————————————

Kieletär Inarin syksyn toinen uutuuskirja on ilmestynyt: ruotsinsaamelaisen Ann-Helén Laestadiuksen kirja Terkkuja Sopperosta on nyt tullut painosta ja tilattavissa.

—————————————

Kieletär Inarista juttua uusimmassa Journalisti-lehdessä.

https://www.journalisti.fi/artikkelit/2017/12/yhden-naisen-kustantamo/

 

—————————————-

Kieletär Inari on lähettänyt painoon kaksi kirjaa, jotka julkaistaan marraskuussa 2017 . Ensimmäisenä lähti ruotsinsaamelaisen Ann-Helén Laestadiuksen Terkkuja Sopperosta, joka on kaupunkisaamelaisuudesta kertova nuorisoromaani. Ja toisena lähti Pedar Jalvista tehty kirja Lumihiutaleita ja pieniä pakinoita, josta Yle kirjoittikin jo hieman, niin suomeksi kuin saameksi. Pedar Jalvin kirjoituksia suomeksi  ja Pedar Jalvi teavsttat bohtet suomagillii

—————————————

Niillas Holmbergin saamelaiskirjallisuuden tärppilista, jolta löytyy kaksi Kieletär Inarinkin julkaisemaa kirjaa: runoantologia En laske, en koskaan ja Tuuru-karhu ja eläinlääkärin lasku. Ja monta muuta hienoa kirjaa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/20/niillas-holmbergin-kahdeksan-vinkkia-saamelaiskirjallisuuteen

—————————————

Kaleva 15.7.2017 kirjoittaa Kielettärestä.

—————————————

Kielettären yhteistyökumppanilta Gollegiella-kustantamolta ilmestyy juuri parahiksi ennen joulua 2016 uusi saamelainen satukirja: Aino Hivandin Korppien kiista. Kirjaa voi hankkia myös Kielettären kautta, esim. tilaamalla suoraan tai ostamalla joulun alla joulumyyjäisistä.

garjjat_kansi

 

Kieletär esittelee ja myy kirjojaan Rovaniemellä Pohjois-Suomen kirjailijapäivillä ensi lauantaina.

Paikka: Rovaniemen kaupungintalo
Aika: 23.4. klo 9.00 – 16.00

Kirjailijapäivien ohjelma http://kirjailijapaivat.blogspot.fi
Tervetuloa katselemaan kirjoja Kaamasen jängiltä!

Uusimmassa Jänkä-lehdessä eli lappilaisessa kulttuurilehdessä on Kielettären ensimmäisestä vuodesta kertova kirjoitus. Olen kirjoittanut sen ihan itse, joten suosittelen…

jänkä 1 vuosi sit

Uusimmassa Lapin kirjallisuusseuran lehdessä Lappilaisessa arvio Kielettären julkaisemasta saamelaisrunoantologiasta En laske, en koskaan. lapillinen arvio EL quote

6.2.2016

Saamelaisten kansallispäivän 6.2. kunniaksi Kielettären julkaiseman saamelaisrunoantologian runoista maistiaisia Satakielikuukausi-sivuston ja -tapahtumakokonaisuuden blogissa.
https://satakielikuukausi.wordpress.com/…/runokooste-i-saa…/

4.-14.12.2015
Kieletär järjestää kirjallisuusiltoja Ylä-Lapissa. Niiden aikana katsellaan kirjoja ja kuunnellaan Kaija Anttosen lisäksi kirjailijoita Rauna Paadar-Leivoa ja Veikko Holmbergia. Iltojen aikana nautitaan myös ensimmäisen suomenkielisen saamelaisrunouden antologian eli kirjan En laske, en koskaan runoista yhdessä.

12.10.2015
Kielettären kolme uusinta kirjaa ovat tästä lähtien myynnissä nettikaupan lisäksi myös Siidassa ja Sámi Duodjissa Inarissa!

2.-4.10.2015
Turun kirjamessuille osallistuminen ja kolmen kirjan julkaisu. Julkaistut kirjat olivat Tuuru-karhu ja eläinlääkärin lasku, Puolatyttö ja En laske, en koskaan.

2.10.2015
Huomenta Suomen haastattelu klo 8.40, MTV3. Lähetys näkyy jälkikäteen myös netissä, osoitteessa http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33004018/huomenta-suomi/526614/saamelaiskirjallisuus-valloittaa-turussa.

1.10.2015
Kaija Anttosen haastattelu Helsingin Sanomissa: http://www.hs.fi/ihmiset/a1443583786781?jako=9d99fab8901e54039e2d109f1e43b3cc&ref=fb-share

 

Mainokset