Siitä tulisi Agnesin paras kesäloma. Kuusi viikkoa Sopperossa. Vihdoinkin Agnes näkisi taas Henrikin, poroja hoitavan saamelaispojan, jonka kanssa oli viestitellyt ja istunut koneella satoja tunteja kotonaan Solnassa.

Loma pohjoisessa ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Jalkapallokentällä Agnesia nimitetään Tukholmalaiseksi, ja yhtäkkiä Henrik kuulostaa kummalliselta puhelimessa eikä voi tavata Agnesia. Aivan kuin joku olisi päättänyt, ettei Agnes ole oikea saamelainen.

Yllätyskirjeen myötä Agnes saa kuitenkin odottamattoman ystävän – ja kaikki muuttuu.

Hei söpö on itsenäinen toinen osa ruotsinsaamelaisen Ann-Helén Laestadiuksen kirjoittamasta Soppero-sarjasta. Neliosainen nuortenromaanisarja kertoo lämpimästi Tukholman seudulla asuvasta 13-vuotiaasta Agnesista, joka uskaltaa lähteä kulkemaan omaa tietään.

Ann-Helén Laestadiuksen nuortenromaanit ovat ihastuttaneet nuoria jo vuosia ja kavunneet nuortenkirjojen myyntitilastojen kärkeen Ruotsissa. Kirjailija sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon August-palkinnon vuonna 2016. Soppero-sarjan ensimmäinen osa Terkkuja Sopperosta ilmestyi suomeksi Kieletär Inarin julkaisemana syksyllä 2017. Myös kirjasarjan 3. ja 4. osa ovat ilmestyneet (Kukaan muu ei ole niin kuin sinä ja Mieli kotiin.

Hei söpö ilmestyi marraskuussa 2018.

Kirjoittanut: Ann-Helén Laestadius
Suomentanut: Kaija Anttonen
Kansi: Esther Berelowitsch
Kustantaja: Kieletär Inari

Ilmestymisvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Pehmeäkantinen, lankasidottu
ISBN 978-952-68413-5-9
OVH: 25 €

OSTA KIRJA TÄSTÄ: https://kieletar.mycashflow.fi/product/3/hei-sopo